10 Goede redenen waarom Mobotix het meest gewilde merk is

De Duitse fabrikant Mobotix ontwikkelt en fabriceert uitsluitend video systemen. Het pakket bestaat uit diverse camera’s en management software. Mobotix is pionier en één van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde digitale video technologie. De Mobotix IP video netwerk producten zijn compleet en professioneel, een innovatief product met oog voor detail, dat klaar is voor de toekomst. Veelzijdigheid en duurzaamheid is de troef als men kijkt naar zijn inzet op het gebied van: procescontrole, bewaking, veiligheid, toegangscontrole, alarmverificatie en live web reclame.

Reden 1: 25 keer hogere beeldkwaliteit, dag en nacht
De Mobotix camera bevat een CMOS Megapixel videosensor. De lichtsterkte wordt bij elke pixel afzonderlijk, in verhouding tot de omliggende pixels, beoordeeld en in de interne computer op onder- of overbelichting en op kleurechtheid gecorrigeerd. Omdat de hoeveelheid lichtinval, afhankelijk van het tijdstip op de dag varieert, worden overdag zon en schaduw gecompenseerd en in de nach tworden een zaklamp, autolamp en straatlamp automatisch uitgefilterd, zodat een helder, duidelijk en kleurecht beeld overblijft.

Reden 2: Groter gezichtsveld en dubbellens camera’s
Afhankelijk van het model camera is er keuze uit 6 lenzen variërend van 180° tot 15°. Als een beeldfragment wordt teruggehaald uit de recorder, heeft deze 5 megapixels aan detailinformatie. Dat is 25 keer beter dan beelden van traditionele videosystemen met opnames van slechts 0,1 megapixel. En dat levert ook na uitvergroting nog steeds een duidelijk beeld met cruciale details op. Geschikt voor persoonsidentificatie en nummerplaatherkenning. Een combinatie van groothoek met telelens biedt een zichtveld vanaf circa 5 tot circa 200 meter ver. Een zoomlens is overbodig. Met één 90° lens is een ruimte vanuit de hoek geheel in beeld te brengen. Met twee 90° lenzen in een Dome camera ontstaat een panoramazichtvan 180° en is een draaibare camera wellicht overbodig. Elke videosensor kan in kleur of in zwart/wit worden uitgevoerd. Daarmee is de beeldweergave overdag en ’s nachts duidelijk.

Reden 3: Complete oplossing
Een Mobotix levering is compleet. Altijd uitgevoerd in een buitenbehuizing is de camera uit de doos montagegereed en zijn de lenzen en de noodzakelijke bevestigingsmaterialen inbegrepen. Een bewegingsmelder, microfoon en luidspreker zijn in de behuizing geïntegreerd. Van buitenaf niet te zien, maar wel functioneel in de camera ondergebracht, zijn de interne geheugenbuffer, de recorder en de video multiplexer voor een matrix weergave van meerdere camera’s op één monitor.

Reden 4: Zonder onderhoud, overal inzetbaar
Met een Mobotix camera wordt bespaard op installatie- en onderhoudskosten, want uitgezonderd de reiniging van de lens is er geen onderhoud nodig. De behuizing van een Mobotix camera is van een glasvezel versterkte en duurzame kunststofsoort en heeft een afgedekte kabeldoorvoer. De camera´s zijn slag- en stootvast, tril bestendig en opgebouwd zonder mechanisch bewegende delen. Het ontwerp is gebaseerd op gebruik in alle weersomstandigheden overal ter wereld, zonder condensophoping en de noodzaak tot aanschaf van een buitenbehuizing, verwarmingselement of ruitenwisser. De camera’s zijn lichtgewicht en uiterst compact uitgevoerd. Voor specifieke toepassingen zijn er vandaalbestendige uitvoeringen die er anders uit zien, maar functioneel gelijk zijn aan de kunststof modellen.

Reden 5: Gratis software, meer gebruiksgemak, verlengde levensduur
Om alle unieke instellingen van elke camera optimaal tot zijn recht te laten komen, heeft Mobotix ook het Mx Control Center (MxCC) ontwikkeld. Deze software is te downloaden van de Mobotix website. Niet uitsluitend Mobotix, maar ook andere merken analoge en IP camera’s kunnen hierin worden geïntegreerd tot één systeem. Bij de aanschaf an de camera zijn alle kosten voor de software inbegrepen. Zowel de camerasoftware als het Mx Control Center is continue in ontwikkeling bij Mobotix. Nieuwe versies met meer toepassingsmogelijkheden en gebruiksgemak zijn gratis beschikbaar. Zowel het downloaden als het uploaden naar de camera gebeurt via het internet en op afstand. Door het systeem te upgraden neemt de economische levensduur van de video-investering toe.

Reden 6: Flexibel en schaalbaar
Het Mobotix systeem bestaat uit zelfstandig functionerende en intelligente camera’s, met decentrale verwerking van de waargenomen gegevens en digitale opslag. Aparte centrale verwerkingsapparatuur is hierdoor overbodig, waardoor er minder ruimte en minder beheer nodig is. Een Mobotix camera is flexibel inzetbaar en het concept is uiterst schaalbaar. Mede dankzij de intelligentie en het buffergeheugen in de camera, wordt bij onderhoud aan het netwerk, en daarmee tijdelijke onderbreking tussen camera en netwerk, alle informatie in de camera verwerkt en bewaard. Bij een draadloos netwerk, of huis, tuin, en keuken internetverbinding, bestaat de kans dat de verbinding hapert. Door de geïntegreerde buffer is het toch mogelijk om hiervan gebruik te maken, omdat verlies aan informatie uitgesloten is. Onderdelen van het ICT netwerk zoals een switch, router, firewall en internetverbinding, worden ingezet om de gebruikers toegang te geven tot de camera’s, ongeacht waar de camera’s zijn geplaatst en waar de gebruiker zich bevindt. In het pand bij een PC, onderweg via mobiele apparatuur, en thuis op de multimedia PC. Optioneel kunnen meldingen door de camera’s zelf worden doorgeschakeld naar de meldkamer. De infrastructuurkosten worden beperkt, zowel initieel als operationeel, doordat de bestaande infrastructuur breder wordt ingezet, voor meer toepassingen en gedurende 24 uren per dag. Het videonetwerk is van het computernetwerk te scheiden door extra ICT netwerkapparatuur en communicatieverbindingen specifiek voor deze toepassing in te zetten, dus uitsluitend voor gebruik van het videosysteem.

Reden 7: Besparen op infrastructuurkosten
Een camera plaatsen of toevoegen is eenvoudig en net zo makkelijk als het toevoegen van een PC in een datanetwerk; aansluiten op de aanwezige ICT infrastructuur. Voor het computer- en telefonienetwerk wordt gebruik gemaakt van koper- of glasvezelbekabeling of een draadloze verbinding. Deze infrastructuur is ook geschikt voor een Mobotix camera. Extra voordeel is dat de energievoeding voor de camera wordt aangeleverd over de koperen datakabel vanaf het centrale punt waar de camera´s op het netwerk worden aangesloten. Dit geldt ook voor de noodstroomvoorziening (UPS) zodat aan de vereiste continuïteit kan worden voldaan.

Reden 8: Effectief opslaan, sneller terugzoeken
De camera neemt continue zijn omgeving waar, analyseert zelfstandig de wijzigingen, buffert de gegevens in zijn interne geheugen en bepaald op basis van software-instellingen of afwijkingen in beweging of geluid moeten worden opgeslagen en doorgemeld. Daardoor wordt er aanzienlijk minder opgenomen, hetgeen bespaart in de kosten van het opslagmedium, maar veel belangrijker nog, de tijd die nodig is om de opgeslagen beelden op te zoeken en terug te kijken. In de camera wordt ingesteld in welke periodes er wel en niet moet worden opgenomen. Als de termijn van bewaren is overschreden, worden de oude opnames met nieuwe overschreven. Dat regelt de camera zelf.

Reden 9: Simultaan meerdere acties en gebruikers
Als meerdere Mobotix camera´s verbonden zijn met hetzelfde netwerk, kan het geheel als één systeem worden beschouwd. Ook als ze verspreid zijn over meerdere locaties. De intelligente software in de camera meldt zelf door, slaat zelfstandig op en staat toe dat meerdere gebruikers gelijktijdig een beveiligde toegang krijgen tot het systeem. Bijvoorbeeld: de één kijkt live, de ander kijkt terug in de recorder, terwijl een derde via zijn smartphone of tablet een bezoeker via de intercom toespreekt en de deur opent. De locatie van camera’s en gebruikers doen er niet toe, het ICT netwerk overbrugt die afstanden.

Reden 10: Minder alarmmeldingen, veelzijdige bedienposten
Het Mobotix systeem observeert zijn omgeving continue. Dankzij de geïntegreerde alarmsensoren worden uitsluitend de uitzonderingen in de omgeving doorgemeld naar de bedienpost. Door meerdere alarmsensoren te combineren wordt het aantal valse alarmen en doormeldingen teruggedrongen waardoor de belasting voor de bedienpost beduidend minder is. Met de geavanceerde functies van het Mobotix videomanagement zijn nagenoeg alle mogelijke toepassingen, instellingen en opstellingen op maat te realiseren. Het Mobotix systeem past binnen elke organisatie, kleinschalig of grootschalig, en de kosten voor inrichting van de bedienposten zijn minimaal. Voor het uitkijken en bedienen van het systeem, volstaat een standaard PC, een tablet of smartphone.

What's in a name?

WxCams

Wx staat voor Weather en Cams voor camera's.

Natuurlijk werd het segment weercamera's in de loop der jaren fors uitgebreid met vele andere diensten.

Contactgegevens:

 Reygaerdijkstraat 9

 8630 Veurne

 +3258.62.81.62

 info[at]wxcams.be

Ga naar contactpagina